Раціональне харчування – запорука здоров’я дітей
  Одним з актуальних завдань держави – є забезпечення дітей повноцінним раціональним харчуванням. У стані стресових ситуацій, в яких перебуває населення під час воєнного стану, організм дітей особливо потребує збалансованого, раціонального харчування з повноцінним вмістом білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мікроелементів для збереження здоров’я.
  Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області постійно співпрацює з керівниками закладів освіти, органами влади з питань організації харчування дітей освітніх закладів, виконання норм харчування (згідно затверджених меню) та вимог діючого санітарного законодавства, надає рекомендації щодо складання чотиритижневих меню у відповідності до вимог постанови КМУ №305 від 24.03.2021р. 
  «Норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» вимоги щодо дотримання протиепідемічних заходів, недопущення виникнення харчових отруєнь, кишкових та інфекційних захворювань. За результатами проведеної роботи питання забезпечення дітей раціональним харчуванням має позитивну динаміку.

Illustration

  Одним з об’єктів, яким проведена велика робота щодо організації якісного, повноцінного, раціонального харчування дітей – є підприємство «КВП з організації харчування в навчальних закладах». 
  Так, фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області 30-31 серпня 2023 року були проведені перевірки організації харчування, виконання натуральних норм харчування, дотримання вимог чинного санітарного законодавства, при здійсненні діяльності з організації харчування дітей – підприємством «КВП з організації харчування в навчальних закладах».
  За результатами проведених перевірок встановлено, що виконання норм харчування складає 100% відповідно до вимог постанови КМУ №305 від 24.03.2021р. «Норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та затверджених меню. Меню різноманітне, повноцінне, страви виготовлені на сучасному обладнанні. У меню наявні овочі та фрукти за сезонами року, соки, м’ясо, риба та інші продукти харчування.
  У процесі перевірок обговорені проблемні питання, проведена не тільки оцінка фактичного харчування, а і оцінка гігієнічних знань працівників з питань профілактики харчових отруєнь, кишкових захворювань, надані рекомендації з питань організації харчування.Під час перевірок встановлений високий професіоналізм працівників «КВП з організації харчування в навчальних закладах».Робота з даного напрямку триває.

Illustration
Made with