Здійснення контролю за організацією раціонального харчування в закладах освіти

  Одним з найбільш актуальних завдань держави – є забезпечення безпечного середовища, організація здорового, повноцінного раціонального харчування дітей в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.
  Фахівці управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області приймають активну участь в реалізації плану заходів по виконанню розпорядження Миколаївської обласної військової адміністрації №22-р від 26.01.2024 «Про затвердження програми реформування та організації харчування дітей в закладах освіти Миколаївської області на 2024-2027р.р.».
  З метою виконання поставлених завдань, здійснення контролю за організацією харчування, фактичним виконанням норм харчування в закладах дошкільної освіти, фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області 20-21 червня 2024 року були здійснені перевірки двох закладів дошкільної освіти Миколаївської міської ради, де організацію харчування здійснює підприємство «КВП з організації харчування в навчальних закладах».
  За результатами проведених перевірок, встановлено, що в перевірених дошкільних закладах встановлене новітнє технологічне та холодильне обладнання, в закладах встановлені системи доочищення води для забезпечення питною водою гарантованої якості, наявний виробничий контроль якості питної води.
  У дошкільних закладах наявне погоджене Держпродспоживслужбою чотиритижневе сезонне перспективне меню. Персонал харчоблоків дошкільних закладів володіє необхідними знаннями щодо дотримання технологічної поточності при виготовленні страв, дотриманню санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, систематично аналізує виконання норм харчування, чітко веде документацію з харчування.
  У ході перевірок були надані консультації з питань профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь, проведений моніторинг санітарно-технічного стану харчоблоків, надані рекомендації щодо виконання вимог Постанови КМУ від 24.03.2021р. №305 «Норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Illustration
Illustration
Made with